Alle collecties
Contact
Werken bij Follow the Money
Hoe kan ik bij jullie solliciteren?
Hoe kan ik bij jullie solliciteren?
Voor freelancejournalisten, stages & traineeships
Sophie Stadhouders avatar
Geschreven door Sophie Stadhouders
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wij zijn altijd op zoek naar journalistiek talent, bij voorkeur met ervaring op het gebied van onderzoeksjournalistiek.

Bij het volgen van geldsporen is een gezonde belangstelling voor economische vraagstukken een groot voordeel. Net als doorzettingsvermogen en een brandend verlangen belangwekkende feiten van het donker naar het licht te brengen en die in heldere verhalen aan lezers (en luisteraars) van ons platform aan te bieden.

Klik hier voor onze vacatures.

Verhalen pitchen

Ben je freelancer en heb je een mooi verhaal voor ons, dan horen we dat natuurlijk graag. Let op: kom vooral met een goed uitgewerkt onderzoeksvoorstel dat bij voorkeur past in een nieuw, dan wel bestaand dossier. Alleen zo kunnen we beoordelen of het iets is voor ons platform. Stuur je uitgewerkte pitch en wat voorbeeldwerk naar info@ftm.nl.

Als stagiair of trainee aanmelden

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een leerzame ervaring bij ons. We hebben in de loop der jaren veel stagiaires en trainees begeleid. Uit ervaring blijkt dat onderzoeksjournalistiek voor de meeste beginnende journalisten een mooie, maar ook pittige uitdaging is. Het is belangrijk om je daar bewust van te zijn. FTM is een kleine organisatie, die voor het grootste deel bestaat uit freelancejournalisten, en er is niet altijd genoeg tijd en capaciteit om nieuwe journalisten goed te kunnen begeleiden.

Een (bijna) afgeronde opleiding en zelfs ervaring zijn daarom voorwaarden voor een succesvol, leerzaam traject. En dat is wel de bedoeling van een stage of traineeship, zeker bij FTM.

Voldoe je aan bovenstaande eisen? Stuur dan een mail met je CV, motivatie en wat voorbeeldwerk naar info@ftm.nl.

Was dit een antwoord op uw vraag?